Sperwers E1 – ZKV E1 (+ foto's)

Zaterdag 18 april 2015
Op deze mooie zonnige zaterdagochtend vertrokken we naar Rotterdam om tegen de E1 van Sperwers te spelen. Het was daar gezellig druk op het veld en onze spelers hadden zin in de wedstrijd.
Na het warmlopen en inschieten volgde het "praatje" van de coaches. Deze keer maar eens omgekeerd, niet de coaches die vertellen wat we gaan doen, maar de spelers zelf laten bedenken wat nodig is om een goede en leuke wedstrijd te spelen. Nadat iedereen zijn/haar zegje gedaan had, hebben de spelers zich 3 doelen gesteld voor de wedstrijd van vandaag: winnen, scoren in de wedstrijd en plezier hebben.
Nienke, Lonneke, Sjoerd en Ky-mani startten vol goede moed. Het spel was snel en daar horen soms ook botsingen bij. Al snel na het begin van de wedstrijd stapte de tegenstandster van Lonneke bij zo'n botsing op de voet van Lonneke. Om de voet even rust te gunnen werd snel gewisseld en kwam Lotte in het veld. Voor rust was het Sperwers die tot 2 keer toe de bal door de korf wist te krijgen. Vervolgens kreeg Sperwers nog een strafworp mee, maar deze ging mis. Nog geen minuut later kreeg Oscar (die halverwege de eerste helft gewisseld had met Ky-mani) een strafworp mee, maar ook deze ging helaas mis. Met een 2-0 achterstand gingen we rusten, maar we hadden nog steeds plezier en onze kansen zouden heus wel komen.
Na rust speelden Lonneke, Kirsten, Oscar en Ky-mani verder en er kwamen kansen, vooral uit doorloop aanvallen door de dames. Maar jammer genoeg ging de bal niet door de korf. Weer was het Sperwers die wel kon scoren. Halverwege de tweede helft was Sjoerd weer in het veld gekomen en Sjoerd en Oscar hadden het niet gemakkelijk met hun tegenstanders. En nog een keer kreeg Oscar een strafworp mee. En ja hoor, deze keer scoorde hij met een mooie onderhandse strafworp die de randen van de korf niet eens raakte!! Superblij werd de rest van de wedstrijd uitgespeeld en ondanks de 4-1 verlies, kon de dag niet meer stuk. Twee van de drie gestelde doelen waren gehaald: er was gescoord in de wedstrijd én we hadden veel plezier gehad. Het was een hele leuke wedstrijd om te spelen onder leiding van een vriendelijke scheidsrechter die alles uitlegde waar hij voor floot. Dit werd door de spelers heel erg gewaardeerd.
Na de wedstrijd nog de welbekende strafworpenserie. De spelers van ZKV kozen er bijna allemaal spontaan voor om onderhandse strafworpen te nemen en Sjoerd wist zo op een mooie manier nog een keer te scoren. De strafworpen eindigden in een 2-1 stand voor Sperwers.

Volgende week zaterdag, 25 april, spelen we thuis om 12.00 uur. Kom allemaal kijken!!!