Nikantes E1 – ZKV E1

Zaterdag 28 maart 2015
De laatste zaterdag van maart en we gaan weer voor het eerst een wedstrijd buiten spelen.
Meteen al uit naar Nikantes. Benieuwd hoe het team zal zijn waar we tegen moeten, want we hebben nooit zoveel geluk tegen Nikantes.
Vandaag zal Ky-mani voor het eerst een stukje wedstrijd spelen. Superspannend natuurlijk maar hij heeft er veel zin in. Daarnaast missen we Lotte die 's ochtends vroeg moest afzeggen omdat ze ziek is.
Het weer zit niet mee en onderweg begint het al te regenen. Aangekomen bij Nikantes wordt het er niet beter op.
In de eerste helft beginnen Nienke, Lonneke, Jurgen en Ky-mani. Het wordt een leuke gelijk opgaande wedstrijd. Ook ZKV krijgt kansen, maar de bal is glad en zwaar door de regen, de handen worden heel koud, maar de wil om er voor te gaan is er zeker niet minder om. Na de eerste 10 minuten is het nog steeds 0-0. Ky-mani gaat even rusten en voor hem komt Oscar in het veld. Omdat er maar 3 dames zijn, gaan zij door wisselen en komt nu Kirsten voor Lonneke in het veld. Net voor het rustsignaal is het Nikantes die kan scoren en met een 1-0 achterstand gaan we de warme kantine in om te rusten.
Na rust starten Lonneke, Kirsten, Sjoerd en Oscar. Ze doen enorm hun best, maar het gaat steeds harder regenen en het wordt steeds kouder. We creëren kansen, maar het geluk is vandaag niet met ons. Met nog één kwart te gaan is de stand nog steeds 1-0 achter.
Aan het begin van het laatste kwart krijgt Kirsten een bal heel hard tegen de zijkant van haar hoofd en bril, waardoor zij met behoorlijk wat pijn het veld moet verlaten en Nienke weer snel paraat is om in te vallen. Hoe ZKV het laatste kwart ook vecht. Het mag niet zo zijn en we verliezen deze eerste veldwedstrijd met 1-0.
Trotst op alle spelers voor een fantastische inzet ondanks de kou en de regen.
De strafworpenserie na de wedstrijd eindigt in 0-0.

Onze volgende wedstrijd is pas 18 april. We gaan dan uit naar Sperwers.