Nieuwerkerk D4 – ZKV D1

22 februari 2014
Met nog 4 wedstrijden en 2 verschillende tegenstanders te gaan speelde de D van ZKV vandaag tegen Nieuwerkerk D2. Thymo, Rowy en Anouk waren nog met vakantie afwezig, maar gelukkig wilden Daniël, Julia en Esmee van de E mee zodat de wedstrijd gewoon door kon gaan.
De druk voor de wedstrijd was groot. Onze D stond 1e en de tegenstander 2e met 1 wedstrijd meer gespeeld en 1 wedstrijdpunt minder.
Het werd hard werken voor alle spelers, want de tegenstander zette flink druk. Het lukte lange tijd om de aanvallen van Nieuwerkerk te stoppen, maar toch was het Nieuwerkerk die als eerste scoorde. ZKV had ondanks het felle verdedigen van de tegenstander wel kansen in de aanval, maar die gingen helaas mis. Na de vakwissel halverwege de eerste helft bleef ZKV fel aanvallen en uit één van deze aanvallen was het Aniek die de stand gelijkmaakte met een mooi schot. Dit werd ook gelijk de ruststand (1-1). In de rust wisselde Julia met Esmee.
ZKV ging na de rust weer prima verder en uit een snelle aanval kon Tom scoren (1-2). Dit was een prikkel voor Nieuwerkerk om er nog een schepje bovenop te doen, waardoor zij ook weer konden scoren. Maar Tom was vandaag snel en op schot en kon daardoor nog een keer scoren (2-3). Na de vakwissel lukte het ZKV helaas niet meer om aanvallen in doelpunten om te zetten. Het geluk zat niet mee. Nieuwerkerk die er op gebrand was om deze wedstrijd te winnen maakte eerst de gelijkmaker. Met nog anderhalve minuut op de klok deed de aanval van ZKV wat ze konden maar helaas. Net voor het eindsignaal kon Nieuwerkerk het voor hen winnende doelpunt scoren. Eindstand 4-3.
Jammer, een gelijke stand zou een verdiende uitslag geweest zijn voor deze wedstrijd. De ZKV-spelers hebben hard gewerkt en zich voor de volle 100% ingezet.
Volgende week spelen we uit in Barendrecht tegen Vitesse. Ook deze tegenstander zijn we in de zaalcompetitie nog niet tegengekomen.
Daniël, Julia en Esmee nogmaals bedankt voor het meespelen.