ZKV 1 - Verslag 1e helft veld seizoen 2014 - 2015

Beste ZKV leden,

Het is al een tijdje geleden dat ik voor jullie een artikel schrijf over de gespeelde wedstrijden van ons eerste Team.
Zoals is aangegeven gaat het over de eerste helft van de veldcompetitie 2014-2015.

De tegenstanders waarmee we de strijd moesten aangaan waren niet de eerste de beste, naast voornamelijk Zeeuwse ploegen ook oude bekende 't Capproen uit Hellevoetsluis. De andere tegenstanders in ons poule zijn Volharding, Zevenbergen, Luctor, Atlas en Scheldevogels.

We zijn laat begonnen met de nodige voorbereidingen omdat de schoolvakanties erg laat eindigden, zodat er een aantal selectieleden nog op vakantie waren. Daarbij hadden we de nodige verschuivingen in de selectiegroep ten opzichte van het seizoen ervoor. Een aantal leden waren gestopt n.l. Marion Jongejan, Patricia en Peter Breederland. Tevens hadden we ook te maken met een langdurige blessure van Ramona Nieuwenhuizen. Al met al een lastige start van de competitie.

Als vereniging zijn we erin geslaagd om een 1e team samen te stellen, hierbij denkend aan o.a. de hulp en bereidwilligheid van één van de oud-leden om regelmatig een gat op te vullen, totdat iedereen weer beschikbaar en beter is.

Welnu de eerste wedstrijd tegen Volharding thuis stond voor de deur en wat zou het gaan worden. Spelen op een kleiner veldformaat dus een heel andere manier van spelen. Een spannende wedstrijd met als Kopstuk in de krant "ZKV verrast met zege tegen angstgegner Volharding, uitslag 14-9 met als ruststand 7-6". Hierbij de opmerking dat we aanvallend goed de posities hebben ingevuld en verdedigend goed elkaar steunden. Ziezo een goed begin en de eerste 2 punten waren binnen.

Daarna volgde een doordeweekse wedstrijd tegen Zevenbergen. Opmerkelijk was dat we in de voorbereiding een vriendschappelijke wedstrijd tegen ze speelden en die werd verloren met 3-5. Een lastige tegenstander met veel lengte, dit was in de vriendschappelijke niet direct opgemerkt. Maar we gingen gemotiveerd de strijd aan, wat resulteerde in een ruststand van 7-5. Er was werk aan de winkel, kort er op en de kansen die geboden werden afmaken. Het bleef tot aan 5 minuten voor het einde spannend, een gelijk opgaande wedstrijd wat door twee goed genomen vrijeballen in ons voordeel werd beslist. Eindstand 11-13.

Zaterdag daarop werd de 3e wedstrijd gespeeld thuis tegen Luctor. Deze wedstrijd hebben we ons zelf tekort gedaan, als reden we kwamen fysiek te kort en dat we meer tegen onszelf en de scheidsrechter aan boksten. Ik noem dit eigenlijk met een kritische noot verspilde energie, zonde hoor het had zo mooi kunnen verlopen. Met in het achterhoofd de eerste twee goede wedstrijden dachten we de lijn door te trekken, maar helaas. We liepen achter de feiten aan wat resulteerde in een gelukkig gelijkspel 9-9, met een ruststand van een 4-3 voorsprong. Oke blij met alsnog een punt, maar de volgende wedstrijden die er aan kwamen zijn het moeilijkst n.l Capproen uit, Atlas en Scheldevogels thuis. De vraag was houden we de aansluiting en kunnen we het deze ploegen lastig maken.

De 4e wedstrijd was tegen 't Capproen. Een nerveuze start van beide ploegen met als opmerking dat de tegenstander een hoger scoringspercentage in de eerste helft had. Al met al was het voor ons geen slecht begin, we maakten ze het erg moeilijk. Dit leidde tot een ruststand van 3-4 in ons voordeel. De 2e helft daarin werd de druk van de tegenstander steeds groter en met de rug tegen de muur probeerden we hun spel te ontregelen. Het mocht niet baten en doordat ze 3 strafworpen op rij kregen werd de kleine voorsprong in een achterstand omgezet. We konden en hadden niet meer de kracht om terug te komen. Hierdoor werd de uitslag een 10-6 nederlaag. Jammer het had zo mooi kunnen verlopen. Op naar de volgende wedstrijd tegen Atlas, een degradant uit de 3e klas dus een kampioenskandidaat.

De wedstrijd tegen Atlas verliep niet zoals het moest. De eerste helft maakten we het ze lastig maar eigenlijk niet pijnlijk genoeg. We werden goed op onze gemaakte fouten afgestraft. Dit gaf als resultaat de we de thee gingen drinken met een 8-10 achterstand. Wel met frisse moed de strijd en de duels aangegaan. Het de tegenstander lastig maken dat was het plan. Bijna lukte het, we kwamen goed terug, ook omdat een voor hen een belangrijke speler een rode kaart kreeg. Hierdoor raakten ze in eerste instantie uit hun spel, maar ze pakten de draad weer goed op door ons op onze fouten af te straffen. Conclusie was we waren niet scherp genoeg we verloren uiteindelijk met 12-19 .

De laatste wedstrijd voor het zaalseizoen. Geen onbekende tegenstander dit Scheldevogels. In deze wedstrijd moesten we onszelf zien te hervatten na de laatste 2 nederlagen. Gezien eerdere uitslagen kon het alle kanten op gaan, maar dan zullen we scherp en gefocust aan de wedstrijd moeten beginnen. Maar helaas het werd een van de slechtste wedstrijden van dit seizoen. We waren niet onszelf. Wij waren de speelbal die op alle fronten werden afgetroefd. Een ruststand van 3-7 dat zei al genoeg er was tot aan de rust geen inspiratie om deze wedstrijd winnend over de streep te halen. In de rust de hoofden wakker geschud, met de hoop dat het gaat lukken. Even leek het erop maar na een 10 à 15 min zakten we gewoon door het ijs, het mocht niet baten. Einduitslag een 9-16 nederlaag.

Conclusie is dat ik als trainer/coach best wel content ben met deze groep, ik hier en daar een kritische noot geef , maar dat zit in mij omdat ikzelf nogal fanatiek ben en het is nooit leuk om te verliezen. De fijne momenten van natuurlijk bij een overwinning en het spelplezier geven mij nog steeds het vertrouwen dat er meer potentie in de groep zit dan dat we denken.

Het resultaat van de 1e helft veld competitie is dat we 6 wedstrijden hebben gespeeld, 5 punten hebben behaald en een doelsaldo van voor 63 (niet slecht) en tegen 74.

Op naar de zaal met nieuwe en onbekende tegenstanders (m.u.v. Voltreffers)

Dit was hiermee mijn verslag c.q. beleving van de 1e helft veld.

Arie Muis.