ZKV 1 - Voltreffers 1

Na de eerste zaaloverwinning van vorige week, stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Voltreffers op het programma. De afgelopen jaren steeds een wedstrijd die echt alle kanten op kan en waar altijd wel iets gebeurt....
Door afwezigen, blessures en ziekte hadden we niet de luxe om ons qua opstelling goed in te stellen op Voltreffers, dat aanvallend haast alles over de makkelijk schietende en bewegelijke heren speelt. Maar goed, we wisten wat er zou komen en ook wij zouden onze kansen wel krijgen. Gelukkig wel, want na 4 minuten stond er een 4-1 stand op het scorebord. Voltreffers mag ons bedanken voor de 3 strafworpen die we toen al hadden weggegeven. Scherp en goed geconcentreerd aan een wedstrijd beginnen is nog steeds niet onze sterkste kant!!! Al na 13 minuten werd duidelijk dat Peter niet verder kon spelen. Arjan kwam op zijn plaats. De rest van de 1e helft stond in het teken van schade herstellen en dat is heel goed gelukt. Door goed opgezette en lange aanvallen en betere keuzes bij het verdedigen haalden we de rust met 7-6.

Nu werd het een kwestie van aanklampen en dan zien wat er te halen valt. Door het accent in de aanval nog meer te verleggen naar de dames hoopten we verschil te kunnen maken. Het aanvalsspel bleef verzorgd, maar de goals vielen nu maar moeilijk. Aan de andere kant was het verdedigend te zwaar om Voltreffers van het scoren af te houden. Met name Nicole en Patricia heersten onder korf en hebben heel hard voor hun mannen gewerkt, maar die hadden hun handen vandaag meer dan vol aan hun tegenstanders. Het werd 10-8 en bij 12-9 was de wedstrijd wel gespeeld. Door vermoeidheid en minder concentratie vielen er in de laatste 10 minuten nog 3 ballen in, waardoor de eindstand van 15-9 toch wel groter is uitgevallen dan we verdienden.

Al met al een wedstrijd met veel gezichten. Goede inzet, aanvallend prima, verdedigend kwetsbaar bij de heren, maar heel goed opgevangen door de dames en 6 afgestrafte individuele fouten die ervoor zorgen dat we niet bij konden blijven. Scherpte, overleg en met verstand spelen. Dat misten we vandaag teveel en daarom een terechte overwinning voor Voltreffers.

Groet, Just