ZKV 1 - Oranje Zwart 1

Het was een niet zo zonnige, maar toch stralende dag afgelopen zaterdag bij ZKV. Hoewel niet alle details zijn behouden, denk ik het belangrijkste wel te kunnen schrijven van de inhaalwedstrijd ZKV 1 - Oranje Zwart 1. Ons 1e team is dit seizoen weer aan het winnen en dat was vandaag te zien. De spannendste momenten deden zich in de eerste 5 minuten voor.
Het had zomaar 0-2 kunnen staan, of 4 -4 halverwege de 1e helft. Maar niets was minder waar. Een beetje geluk, zuiverheid, inzet, doorzettingsvermogen en slimheid leverden na een goede 2-1 start een super 9-2 ruststand op. 9-2, Wat een luxe!!! Maar onze coach is uiterst kritisch, zo bleek in de rust op het Ereterras. Hij vond dat het 15-2 had moeten staan. Op het Ereterras werd die mening natuurlijk gedeeld en waren de verwachtingen voor het vervolg hoog gespannen.

De 2e helft was helaas van een minder niveau dan de eerste helft. ZKV ging dit keer WEL door met goed en verzorgd korfballen, maar had last van de regen. Zo niet op het Ereterras, daar werden paraplu's uitgedeeld, zodat de supporters daar gewoon kunnen blijven genieten van de wedstrijd (en van het ....). Vervelend dat Ramona moest uitvallen met een blessure, hopen dat het meevalt. Toch viel er nog genoeg leuks te beleven. Mooie doelpunten, een zéér terechte wissel bij de heren en een coach die het zo druk had met de administratie dat hij vergat de score bij te houden. De 2e helft werd zeer overtuigend gewonnen met 7-4, wat resulteert in een uitslag van 16-6, waarbij alle basisspelers hebben gescoord. Lekker! Op het Ereterras werd de overwinning goed gevierd, waarbij alle spelers persoonlijk gefeliciteerd werden. En de coach, die was tevreden, want de 15 doelpunten waren gehaald...

De balans van het veldseizoen opmakend ziet ZKV 1 zich op een 3e plaats staan met 7 uit 6 (inmiddels een 2e plaats met 7 uit 5 ivm straf voor Volharding), is het geen wedstrijd kansloos geweest en staat er een team. Met een goed gevoel de zaal in gaan noem ik dat. Succes in de voorbereiding en graag tot ziens in april op het Ereterras aan de Kerkweg.

Just

Reacties  

 
0 # Martin 25-10-2013 15:39
Leuk stukje, Just
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer