ZKV 1 – Volharding 1

Zaterdag 5 oktober 2013
"Moet ik zeker ook het verslag schrijven?", was mijn eerste reactie nadat ik plaats had genomen op de reservebank aan de zijlijn. Oef dat was lang geleden dat ik dat had mogen doen. Here we go!!

Aanval:  Verdediging:  Wissels: 
Nicole Marion Patricia
Ramona Agnes Patrick
Rick René  
Arjan Stefan  

Eindelijk kwam de scheidsrechter dan toch ons complex opgelopen... zonder tas..... We dachten minstens dat hij zijn spullen was vergeten of iets, maar hij kwam eerst even vertellen dat hij in de file had gestaan bij de Hartelbrug en dat hij daarom zo laat was. Daarna loopt hij op zijn dooie gemak terug naar de auto om zijn tas te pakken en komt terug om zich om te kleden. Dit terwijl wij al een aardig tijdje hadden warmgelopen en staan inschieten, inmiddels Peter al naar huis hadden gestuurd om zijn kleren te pakken en de wedstrijd te gaan fluiten....maar uiteindelijk was dit niet nodig.

Wat een kansen waren er in de eerste 10 minuten voor ons, ongeveer 80% balbezit voor ZKV maar wederom werden die niet met een doelpunt verzilverd. René wist zijn heer al direct uit de wedstrijd te spelen door tot 3 keer achter elkaar in 3 aanvallen van Volharding de bal te onderscheppen. Ramona opende de score van afstand, maar toch liep Volharding uit naar 1-3. Arjan en Nicole wisten beiden de score weer gelijk te trekken naar 3-3 en Marion en Agnes konden van afstand en met een strafworp ZKV naar een mooie 5-3 voorsprong brengen. Het werd nog 5-4 en daarmee gingen we de rust in. ZKV was zeker de betere ploeg van de twee maar uiteindelijk werden niet de juiste keuzes gemaakt en konden we niet met een comfortabele voorsprong de rust in gaan.

Na rust viel al snel de 5-5 wat zeer jammer was, want als je zelf de 6-4 maakt, speel je toch wat vrijer en makkelijker de bal rond. Tot aan 7-7 werd er om en om gescoord, René en Nicole konden die doelpuntjes gelukkig maken en zo de stand weer gelijk trekken. Patrick mocht nog invallen voor Arjan en ikzelf nog voor Marion. Helaas hebben we de wedstrijd wel uit handen gegeven en kon Volharding uitlopen naar 7-10, door een strafworp en een vrije bal en een afstandsschot.

Volgende week op naar Scheldevogels en weer opnieuw beginnen, de punten kunnen daar zeker worden gepakt, maar dan moeten we er wel weer als team voor gaan!

Groeten, Patricia