ZKV 1 - Spirit 1

Zaterdag 7 september 2013

1e helft veldseizoen 2012/2013

Na 2 oefenwedstrijden (gelijkspel tegen Thor en verlies tegen OZC, maar wel een goede wedstrijd gespeeld) mochten we op 7 september aantreden voor de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Spirit uit Vlaardingen.

Het eerste team bestaat dit seizoen uit:  Nicole, Ramona, Agnes, Patricia (terug van weggeweest) Marion (vanuit het tweede dit seizoen in 1) Stefan, René, Albert, Rick, Arjan (terug na een knieblessure) en Patrick ( ook uit het tweede) en natuurlijk onze coach Arie Muis.

Het was mooi weer en iedereen had er na de lange zomervakantie weer zin in. Vorig seizoen hadden we op eigen veld ook gewonnen van Spirit dus dat zou vandaag ook moeten kunnen.

Al snel stonden we met 2-0 voor ( vrije bal van Patricia & een kort schotje van Patrick) Spirit maakte de 2-1. Arjan is er even tussenuit geweest in verband met een operatie aan zijn knie, maar is het nog niet verleerd en zette de 3-1 voor ZKV op het scorebord. Gevolgd door een  mooi schot van Stefan. De russtand was 4-2.

In de kleedkamer was er het besef dat we vandaag ook echt konden winnen van Spirit. Diverse aanwijzingen en positieve commentaren zorgde ervoor dat we vol vertrouwen de tweede helft in gingen. Al snel maakte Spirit de aansluitingstreffer 4-3. Bij de stand van 6-3 gaf spirit zich nog steeds niet gewonnen en kwam goed terug tot 6-6. Het zal toch niet gebeuren? Gelukkig bleven we goed combineren en de juiste kansen zoeken. Dit leidde tot de 7-6 (schot van Stefan) en de 8-6 van Patricia. De eindfase was nog erg spannend, maar gelukkig konden we stand houden en deze wedstrijd werd met 9-7 winst afgesloten.

De eerste 2 punten zijn binnen. Volgende week op naar Zaamslag. Kijken wat er mogelijk is.

Agnes