't Capproen 1 - ZKV 1

Capproen tegen ZKV, wedstrijden die altijd goed zijn voor onderlinge rivaliteit, irritaties, leuke ontmoetingen of gewoon een normale wedstrijd zijn. Kortom, we kennen elkaar al lang en soms (te) goed. Zelf vind ik het altijd leuk om tegen bekende ploegen te spelen. Lekker te ouwehoeren in het veld en er dan stevig tegenaan te gaan. Wel met respect, maar niemand sparen. Laat die gasten maar komen!

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan ons eerste om tegen Capproen te spelen. Na eerdere afdroogpartijen dit seizoen en de hele slechte beurt van ons eerste een week eerder, zat het met de motivatie bij ons wel goed. Nu nog de afspraken uitvoeren en goed geconcentreerd spelen. Wat dat betreft hadden we met Peter een goede coach vandaag, want die heeft ons de hele wedstrijd scherp gehouden.

De wedstrijd begon voor ons ongekend. Het werd heel snel 1-0, 1-1, en via 2-3 liepen we in 20 minuten uit naar 2-7. Zoveel scoren in zo’n korte tijd, dat waren we niet meer gewend. Maar eerlijk is eerlijk, we speelden goede aanvallen, maakten de goede keuzes en alles viel nu een keer wel. En Capproen had gewoon pech dat alle schoten uit de korf draaiden. Voor hetzelfde geld had het gewoon 7-7 gestaan. In het kwartier naar de rust toe konden wij niet meer scoren, maakten we te vaak niet de goede keuzes (aanvallend en verdedigend) en kon Capproen nog terughalen tot 5-7 bij rust.

In de rust hebben we de boel weer op scherp gezet, afspraken herhaald en vastgesteld dat er vandaag echt iets te halen valt voor ons. Toch stond het binnen 5 tot 10 minuten gelijk, 7-7 en dreigde het toch weer een verlies partij te worden. Maar dat werd het niet!!! De wedstrijd ging vanaf nu gelijk op. Wij bleven geloven in een resultaat, Capproen had vooral last van de frustratie van het missen van kans op kans op kans. Waar wij met goed spel ons eigen niveau haalden (4 doelpunten in 1 helft), heeft Capproen in 1 vak 3 strafworpen op rij verprutst en misschien wel 50 schoten gemist. Kort voor het einde van de wedstrijd werd het 10-9, 10-10 en de hopelijk beslissende  10-11 van Nicole, maar helaas viel 3 minuten voor tijd toch nog de 11-11. In een laatste poging nog iets te forceren ging Peter nu pas wisselen, maar de 11-12 zat er niet meer in. Jammer, misschien hadden we met wissels eerder het risico moeten nemen om vol op de winst te gaan spelen, nu zat dat er niet in. Maar goed,  elk punt dat ZKV 1 ophaalt is dit seizoen een gewonnen punt. We hebben er dus een extra drankje op genomen!

Volgende week onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioenskandidaat Good Luck. Ik ben bang dat het geen leuke pot wordt, maar we gaan er gewoon tegenaan. Kom dus toch maar kijken, want Good Luck MOET winnen om in de race te blijven, wij hebben die druk natuurlijk niet en we hebben aan onszelf bewezen dat we het wel kunnen.

Voor mij wordt dit nu wel echt de laatste wedstrijd in ZKV 1 (denk ik nu zeker te weten). Volgend jaar ga ik weer verder met fluiten. Ik weet nog niet helemaal precies wat ik ga doen, maar vlaggen in de korfballeague is een serieuze optie. En dat valt qua tijd echt niet te combineren met spelen.

Groet, Just  

 

 

Reacties  

 
0 # Ex-coach 22-05-2013 17:57
Ging de coach niet gewoon voor een 11-11 dan. Hij is opgevoed in de 9-9-traditie, toch?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer