Voltreffers 1 – ZKV 1

Zaterdag 22 september 2012

We vertrokken met 2 auto's naar Oosterhout, want Albert en Arjan hadden voor de korfbal toevallig een familie weekend in de Katjeskelder. We hadden daarom aardig publiek!

Op de parkeerplaats aangekomen kwam Pandora er achter dat ze de shirts in de kantine had gezet donderdag, want dan kon ze ze niet vergeten. Helaas stonden ze er nog steeds... De tegenstanders hadden gelukkig reserve shirts, al dan niet wat aan de kleine kant.

Opstelling:

   A     V    R
Agnes Pandora Stefan
Mirre Ramona Nicole
Peter Arjan  
Albert Rick  

Zo, we waren er klaar voor, de wedstrijd ging beginnen. We zaten goed en wel en de 1-0 hadden we al om onze oren. Maar Albert maakte er gelukkig weer 1-1 van. Al snel was de bal terug in de aanval, Ramona 1-2. Ook volgde de 1-3 van Arjan. Dat staat beter op t scorebord, maar de kansen kregen we nog steeds alleen verzuimden we om af te maken. Hier profiteerde Voltreffers van, want het werd een regen van treffers, wel liefst 6 achter elkaar. Maar iedereen bleef er voor vechten en we slaagden er toch weer in om mee te gaan scoren. Arjan maakte de 7-4. Nog een tegendoelpunt, ze moesten het duidelijk van hun heren hebben, die maakte de meeste doelpunten.

Het andere vak ging ook weer mee scoren Peter en Albert maakten er beiden 1, om het verschil terug te brengen naar 8-6. Helaas van korte duur, want de 9-6 lag er weer in van Voltreffers. Maar Ramona maakte de 9-7. We bleven in de buurt. Alleen werd het daarna weer 10-7 en 11-7 even minder dus. Maar Ramona kwam op stoom en ging de kansen afmaken 11-8 en Arjan maakte al snel de 11-9. Met die 11-9 gingen we de kleedkamer in.

Er was zeker het gevoel dat het vandaag moest gaan lukken , om die eerste 2 punten te pakken. Want 2 doelpunten verschil is nog helemaal niks. Met een half geblesseerde scheidsrechter gingen we de 2e helft beginnen, hij wist niet of hij het vol ging houden. We zullen zien.

Het eerste doelpunt na rust werd gemaakt door Agnes 11-10. Helaas viel niet de gelijkmaker maar scoorden zij weer 2 maal achter elkaar 13-10.
Stefan kwam er in voor Rick.
We gaan goed door, Ramona 13-11.
Nicole kwam er in voor Mirre.
14-11 voor Voltreffers.

Volgens mij was hier het moment dat de scheidsrechter niet meer verder kon. Er was een scheidsrechter van hen die zou gaan fluiten, maar na overleg en wat onenigheid stond toch Just in het veld. Die alleen zou komen kijken nadat hij al een wedstrijd had gefloten. Rustig blijven en gewoon doorspelen, het moet niet uitmaken wie er fluit.

Nicole miste een doorloper die Peter nog netjes afmaakte en het toch 14-12 werd. Wisselen van vakken nog een minuut of 10 te spelen. 2 doelpunten verschil. En daar kwam de aansluiter uit handen van Ramona, 14-13.

De tegenstanders werden zenuwachtig en er gebeurde iets bij hun verdediging waar die heer het niet mee eens was. Hij bleef doorzeuren en na een paar keer gewaarschuwd te zijn krijgt hij van de scheids de gele kaart te zien. De heer van Voltreffers bleef bezig en de coach stapte ongevraagd het veld in. Er werd op gewezen buiten de lijnen te blijven, hij wilde zijn heer kalmeren. Waarop de coach ook geel voor zijn neus zag verschijnen. Jammer dat het nodig was. Maar na enigen minuten konden we verder spelen.

Fuut, daar was een strafworp voor ons, de druk lag op Arjan z'n schouders. Jaja 14-14. Het einde naderde en onze coach kreeg af en toe zo bijna een hartaanval van ons... Zo spannend was het slot van de wedstrijd. Maar daar was Peter onder de korf, de heer bleef voor Agnes onder de korf hangen zodat ze niet kon aangeven. Nicole hield de bal vast om te kijken wat er gebeurde en na oogcontact met Peet (die het nu ook zag) kon de bal geplaatst worden... schot en ja hij zit! 14-15.

Dit mochten we niet meer weggeven. Maar er werden een hoop schoten gelost door Voltreffers, die hebben we er echt naast staan kijken. Mis mis mis... Gelukkig de bal weer in de aanval alleen moesten we erg hebben in tijdrekken. Hier werden we toch wat zenuwachtig van en verloren tot 2 keer toe als nog de bal. Maar wat waren we blij dat er eindelijk afgefloten werd!!!

Gewonnen, wat een opluchting! Zelfs Arie was buiten adem... (wat ik wel kon begrijpen, het is veel erger om langs de kant te staan dan in het veld.)
De shirts brachten misschien toch nog geluk...

Groetjes Nicole