Wij houden weer een Bag2School Kledinginzamelingsactie!

Hallo ZKV-lid of ouder/Verzorger,

Na het succes van de inzameling van kleding afgelopen voorjaar, waarbij €180 is verdiend, hebben wij weer een kledinginzameling georganiseerd. Het geld wat deze keer ingezameld wordt zal besteed worden aan 2 sets lijnen en diverse ballen.

Bag2School Nederland verzamelt, in samenwerking met Smart Recycling, kleding van scholen en verenigingen. Op deze manier wil men de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen.

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt in Europa, Afrika en Azië hergebruikt. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Smart Recycling zorgt ervoor dat de kleding een sociaal en ecologisch verantwoord tweede leven krijgt.

Kom in actie!
Wij zouden het erg op prijs stellen als jij je ook weer wilt inzetten voor onze actie door de Bag2School zak, te vullen met nog bruikbare kleding/textiel van jezelf en je kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens. Kijk op de website van smart-recycling voor een volledige lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden www.smart-recycling.nl De zakken liggen in de kantine klaar om mee te nemen. Je mag natuurlijk ook een eigen vuilniszak gebruiken, als de zak maar gesloten wordt.

Smart-Recycling zal de kleding ophalen op 4 november. Breng de zakken alstublieft naar ZKV en help ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten! Eerste mogelijkheid van inleveren is op 28 september, daarna iedere keer als je op ZKV komt tot 26 oktober. Leg je zak neer op de tafels bij de bestuurskamer.

Als je nog vragen hebt kan je Door Butter bellen. 06 24235908

Alvast enorm bedankt voor je hulp bij deze inzameling.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur ZKV