Wij houden een Bag2School Kledinginzamelingsactie!

Hallo ZKV-lid of ouder/Verzorger,

Wij willen je via deze brief graag informeren over onze aankomende inzamelingsactie. Wij hebben via de organisatie Bag2School Nederland een kleding inzamelingsactie opgezet om extra geld in te zamelen voor nieuw spelmateriaal (o.a. ballen) en nieuw terrasmeubilair.

Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen en verenigingen en keert per kilo € 0,30 uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

Bag2School Nederland
In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Bag2school biedt de ideale oplossing.

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.

Kom in actie!
Wij zouden het erg op prijs stellen als jij je ook in wilt zetten voor onze actie door de Bag2School zak te vullen met de oude nog bruikbare kleding/textiel van jezelf en je kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens. Kijk op de website van Bag2School voor een volledige lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden, www.bag2school.nl . Daarnaast vind je hier nog meer informatie over hoe de inzameling in zijn werk gaat en waar de kleding heen gaat.

Heb je meer kleding dan in de speciale Bag2School zak past? Geen zorgen, je mag ook gebruik maken van andere zakken om de kleding in te stoppen.

Bag2School zal de kleding ophalen op 24 mei. Breng de zakken alstublieft naar ZKV en help ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten! Eerste mogelijkheid van inleveren is op 13 april, daarna iedere keer als je op ZKV komt.

Alvast enorm bedankt voor uw hulp bij deze inzameling.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur ZKV